onsdag 3. oktober 2012

Marius med elg

Mariusmønsteret er det fineste strikkemønsteret jeg vet om. Det er så rent og enkelt, men likevel elegant. En Mariusgenser passer til det meste, og blir fin i nesten alle farger. Kanskje er det derfor jeg har strikket fire stykker -  bare til meg selv...
Den siste Mariusen min har imidlertid fått en liten tvist.Rosene i mønsteret på bolen er byttet ut med elger. Jeg synes det passet med et typisk norsk dyr i et klassisk, norsk mønster. Mønsteret på elgen fant jeg i et gammelt ukeblad, de andre elementene er fra Marius. Genseren er strikket etter mønsteret "Marius med rund sal" fra Sandnes Garn Klassikere.

Det er ganske lange strekker i mønsteret, og det skulle vise seg å bli vanskeligere enn først antatt. Ikke lett å stramme tråden som ligger bak arbeidet riktig når man strikker 8-10 masker! Etter noen runder med opprekking ble jeg imidlertid fornøyd.

10 kommentarer:

 1. Den ble jo skikkelig kul!! Kanskje noe for min jaktglade mann?
  Ha en super dag :o)

  Klem, Lithe

  SvarSlett
 2. Denne var utrolig flott!! Stilig med elger på genseren ;)
  --klem--

  SvarSlett
 3. Du er så flink asså! Dreeeeeeeven!

  SvarSlett
 4. Denne var utrolig kul! Ingen som har maken til den:-) Godt jobba!

  SvarSlett
 5. Så fin genser :-) Jeg skal strikke en genser og trenger oppskrift på en fin elg! Det syns jeg din er,- er det mulig å få en kopi av selve elgen? Jeg skal ikke strikke lik genser, bare så det er sagt ;-)
  Hilsen Inger Johanne

  SvarSlett
 6. Er d mulig å få mønster på bare elg motivet ?

  SvarSlett
 7. er det mulig å få mønstre på elgmotive?

  SvarSlett
 8. Er det mulig å få mønster på selve elgen?

  SvarSlett