mandag 4. februar 2013

Strømper

Etter at jeg lærte meg å strikke sokker, har jeg nesten ikke strikket annet. Helt til nå, nå har jeg strikket strømper! (Vel, ikke den helt store forandringen, jeg ser den.. )


Mønsteret er, som så mange ganger før, hentet fra Mariusheftet til Sandnesgarn . Det er et hefte jeg til nå har vært veldig fornøyd med, for oppskriftene er enkle å forstå og plaggene har blitt fine. Oppskriften på Marius knestrømper var også lett å forstå, men resultatet ble rart. Strikket den første etter oppskrift, og ankel, hæl og fot ble da altfor store. Litt merkelig med en legg som sitter stramt, mens ankelen og hælen ble så stor at jeg fint kunne fått plass til et heftig ødem. Enden på visa ble at jeg måtte rekke opp og felle hele 8 masker ekstra - til 48 m - for at det skulle passe.
I følge oppskriften er første maske på hver omgang merkemaske, og skal strikkes vrangt. Jeg har gjort dette på mine strømper, men dersom jeg skal strikke strømpene igjen, vil jeg strikke merkemasken rett. Med vrangmaske blir det en lang og tydelig stripe bak på leggen, noe som ikke er særlig pent.


Jeg har strikket strømpene i Sandnes Alpakka Strømpegarn. Det er et nytt garn i 70% alpakka og 30% nylon. Fargene jeg har brukt er 1053 Mørk Gråmelert, 1088 Koksmelert og 1042 Gråmelert. Garnet er nydelig å strikke med, og jeg synes resultatet ble jevnt og fint. Strømpene er utrolig myke. I følge oppskriften trenger man 200g hovedfarge, 100 g kontrastfarge og 50g mønsterfarge. Jeg har brukt mye mindre enn det. Strømpene veier tilsammen 210 g, så jeg har nok garn til et par sokker også :)
4 kommentarer:

 1. Så fine de ble! Kjekt å høre andres erfaringer angående forskjellige mønster. Jeg strikker heller aldri merkemasken vrangt, synes ikke det blir så fint. Sandnes alpakka strømpegarn hørtes spennende ut, kan tenke meg at sokkene er myke :) Ha ei fin uke, klem fra Martine

  SvarSlett
 2. Hei:) kjempefine sokker:) lurer på hvilken farge du har som hovedfarge? Får ikkje til å stemme at du har brukt 3 forskjellige gråfarger.. Er det 1042 eller 1053 du har brukt mest? Håper på svar:) mvh Inger Anne

  SvarSlett
 3. Anonym: 1053 Mørk gråmelert er hovedfargen. 1088 KOKSmelert (ikke kokos, hihi:P) er fargen på toppen, mens jeg har brukt 1042 gråmelert på mønsteret. Håper dette klarer opp :)

  Martine: Tusen takk for kompliment, og så moro at også liker å lese andres erfaringer med forskjellige mønstre. Garnet er kjempenydelig - prøv det :)

  SvarSlett
 4. Hei :-) ser at innlegget er gammelt, men prøver :-) holder på å strikke disse strømpene for første gang nå, og ser at mønsteret ikke møtes. Hvordan blir det på baksiden av strømpene? Ser man det godt? :-) på forhånd takk for svar

  SvarSlett