søndag 6. januar 2013

Julegaver

Jeg hadde aldri trodd jeg skulle beklage bloggtørke, men nå gjør jeg altså det. Grunnen er enkel - jeg synes det er mye mer moro å strikke enn å skrive om det her. Dessuten begynner jeg fortsatt på mange flere prosjekter enn jeg avslutter. Da blir det jo ikke så mye å skrive om heller..

Før jul klarte jeg imidlertid å bli ferdig med endel. Jeg har vært skeptisk til å gi bort strikkede ting til jul, både fordi jeg føler jeg ikke er flink nok og fordi jeg har sett på strikk som en litt kjedelig gave. I år la imidlertid søsteren min inn ønske om Mariussokker, og da var storesøster solgt. 3. desember strikket jeg min første sokk noensinne, og julaften ga jeg bort hele fire par!

Strikket, vasket og blokket, klare til å pakkes inn

Bestefar fikk de mørkeblå, mens de lilla, grønne og grå sokkene gikk til søstrene mine. Alle ble kjempefornøyde, så jeg regner med at det blir flere strikkede julegaver i årene som kommer. Neste jul skal jeg uansett begynne på strikkegavene tidligere, fire par sokker på under tre uker ble litt hektisk og langtekkelig selv for en nyfrelst sokkestrikker.


Oppskriften på sokkene er fra Mariusheftet til Sandnes Garn, men jeg har strikket mønsteret litt annerledes enn det står der. Jeg har brukt Østlandsgarn og pinne 3,5mm, og hver sokk veier omtrent 50g.

Den siste strikkede julegaven ble et trekk til vinkartong, også det i Mariusmønster.

2 kommentarer:

  1. Takk for kjempekoselig kommentar på bloggen min :) Jeg skal innrømme at det sved litt da jeg satt og rekte opp genseren, men jeg vet at det var verd det ;)

    Jeg legger deg til på blogglisten min jeg, du har laget så mye fint, jeg må komme på besøk hit igjen ;) Mariussokkene var råfine, kult å variere litt med fargebruken :) Ha ei superfin helg :)

    SvarSlett
  2. Så utrolig fine sokkene dine var! Nå ble jeg inspirert... Men Østlandsgarn, er det det fra Nille? Da er det jo rimelig å strikke, hvis det er det :)

    SvarSlett